Az háztartási elektromos eszközök tisztítása és portalanítása

 Az elektronika egyik legnagyobb ellensége a por. A por leülepszik, megvastagszik, és végül elzárhatja a fontos alkatrészeket, például a ventilátorokat. A nem működő ventilátor túlmelegedett és esetleg tönkrement elektronikához vezet. A televíziótól kezdve a mobiltelefonon át mindenféle eszköz elszenvedheti a por okozta problémákat.

Függetlenül attól, hogy milyen portörlőt használ, a lényeg az, hogy gyakran porolja az elektronikus eszközeit Gondolhatja, hogy a portalanítás problémás, de az az igazi probléma, amikor ki cserélni egy megsült számítógépet vagy játékrendszert, amelynek ventilátorát eltömítette a por.





Képernyők

Abban az esetben, ha még nem vette észre, a televízió és a számítógép képernyője a por és a szennyeződés mágnese. A képernyő poros és mocskos  lehet, vagy ujjlenyomat boríthatja. A különböző típusú képernyőkhöz különböző tisztítási megoldásokra lesz szükség, ezért mindenképpen ellenőrizze a gyártó utasításait. A telefon és a számítógép érintőképernyői  gyakran tisztításra szorulnak.

Soha ne szórjon tisztítószert közvetlenül a képernyőre, mert elkerülhetetlenül túl sokat permetez, és az elektronikába csöpög. Ehelyett szórjon egy kis mennyiséget a tisztítókendőre, majd törölje körkörös mozdulatokkal a képernyőt. Ne használjon papírtörlőt a képernyőn; megkarcolhatják és csíkozhatják a felületet. Ehelyett válasszon puha tisztítókendőt. Célszerű törlőkendőt használni, amelyeket kifejezetten a képernyőkhöz használnak. Ezeket kézzel kell mosni és szárítani, hogy a más ruhaneműkből származó szennyeződés ne tapadjon rájuk és ne károsítsa a képernyőt.

Sokféle képernyőn az ammóniamentes üvegtisztító vagy az alkohol nagyszerű munkát végezhet a tisztításban, anélkül, hogy károsítaná a képernyőt. Ezek nagyszerű alternatívát jelenthetnek a néha drága kereskedelmi képernyőtisztítókkal szemben. Mindig teszteljen kis területen, hogy biztos legyen benne.

Kiömlések

Bár valószínűleg mindig elég lelkiismeretes ahhoz, hogy soha ne engedjen semmiféle ételt vagy italt az elektronikai berendezések közelébe, elkerülhetetlen, hogy a kiömlések mégis megtörténjenek. Ha az elektronika közelében folyik ki az anyag, akkor az első tennivaló a kár minimalizálása. Először kapcsolja ki és azonnal húzza ki az elektronikus eszközöket. Próbáljon meg minél nagyobb részt kitörölni a kiömlésből, hogy ne terjedjen tovább. Miután felitatta amennyit csak tud, ideje felmérni a károkat.

Ha a kiömlés a felszínen volt, és nem az elektronikus készülék belsejébe került, akkor szerencsés és legyen óvatosabb a jövőben.

Ha kis mennyiség beszivárgott az elektronikába, akkor hagyhatja, hogy kiszáradjon, vagy eltávolíthatja a fedőlapokat, és megtörölheti a belsejét. Nagyon óvatosan járjon el, amikor ezt saját maga próbálja megtenni, és vegye figyelembe, hogy sok garancia érvényét veszti, ha eltávolítja a fedőlapokat az elektronikus eszközökről.

Ha elég sok folyadék beszivárgott az elektronikus eszközökbe, akkor ideje lenne szakembert hívnia. Lehet, hogy megtisztíthatja az eszközt, de semmiképpen ne csatlakoztassa újra, amíg egy szakembernek alkalma nem nyílik átnézni.

Az alkoholba mártott pamut törlőkendők kiválóan alkalmasak a kiömlött billentyűzetek és nyomógombos eszközök tisztítására .

Tippek a különböző eszközökhöz

  • Mobiltelefonok : A mobiltelefonokat rengeteget használjuk, közben leeshet, elázhat, ráköhögnek és még sok minden más is történhet velük. A mobiltelefon gondozásához, rendszeres rutinra van szükség. A szennyeződés számos problémát okozhatnak, például blokkolhatja a telefon töltését, függetlenül attól, hogy új-e.
  • Számítógépek : A számítógépek esetében a por és a képernyők a legfontosabb dolgok, amelyek miatt aggódnia kell. Mindenképpen ellenőrizze és porolja a tápkábeleket, mivel a por szeret rájuk telepedni.
  • Televíziók : A számítógépekhez hasonlóan a televíziók is por- és képernyőtisztítási problémák áldozatává válnak. A képernyők tisztításához kövesse a gyártó utasításait. Ennek elmulasztása garanciát érvényteleníthet vagy károsíthatja a képernyőt. Mivel sokféle képernyő van forgalomban a legjobb megoldás a gyártó útmutatója
  • DVD- és Bluray-lejátszók : Úgy kezelje ezeket az eszközöket, mint a számítógépeket. A por ellenség, és csökkenti a készülék élettartamát. Arra is ügyelnie kell, hogy az elhelyezett DVD-k és BluRay lemezek tiszták legyenek. Keressen olyan lemeztisztító készleteket, amelyekkel megtisztíthatja készülékeit és lemezeit.
  • MP3-lejátszók : Ezeket a kis eszközöket sok behatás érheti, de jó hír, hogy ezek a legkönnyebben tisztítható elektronikák. tisztító törlőkendő nagyszerű eszköz arra, hogy mp3-lejátszóját gyorsan, hetente törölje le.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A házi üvegtisztító elkészítésének helyes módja! Az ecet a csoda összetevője.

A tükör tisztítása