A tükör tisztítása

 Szánjon egy percet arra, hogy körülnézzen otthonában. Lehet, hogy meglepődik a látott tükrök száma miatt: fürdőszobai tükrök, fiókos tükrök, fali tükrök, tükrök a szekrényekben, kézi tükrök - és ne felejtse el az autójában vagy a teherautójában található tükröket . A tükör mind funkcionális, mind a segítségünkre van az ápolás és az öltözködés során, de dekoratív is, hogy segítsen hozzáadni a teret és visszatükrözni a fényt a helyiség körül.

Azonban egy piszkos tükör, vagy amely tisztítás után csíkokkal teli, nem vonzó. Szerencsére fényes tükrök és tiszta díszkeretek lehetnek csak néhány eszköz és termék szükséges hozzá, amelyek valószínűleg kéznél vannak.

A tükrök tisztításának gyakorisága

A fürdőszobai tükrök gyakran napi figyelmet igényelnek, hogy tisztán tartsuk őket a víz, a fogkrém és a szépségápolási termékek fröccsenése után. A dekoratív tükröket hetente egy szöszmentes portalanítóval kell leporolni, és legalább havonta alaposan meg kell tisztítani a felszínre telepedő szennyező anyagok eltávolítása érdekében. A jobb láthatóság érdekében a járművek tükreit legalább kéthavonta tisztítani kell.





Amire szüksége lesz

Felszerelés / Eszközök

  • Spray palack
  • Mikroszálas kendők
  • Puha ecset
  • Mikroszálas vagy eldobható portalanító
  • Stabil lépcsős létra (ha magasabban van)

Anyagok

  • Desztillált fehér ecet
  • Kereskedelmi üvegtisztító (opcionális)
  • Izopropil  alkohol
  • Pamut golyók vagy kozmetikai párnák

A tükör tisztítása

  1. Hozzon létre háztartási tisztítószert

    Keverjen össze egy spray-palackban egyenlő részekben hideg vizet és fehér ecetet. Ügyeljen arra, hogy felcímkézze a palackot!

  2. Tisztítsa meg a kemény maradványoktól

    A tükör általános tisztítása előtt el kell távolítania a megszáradt maradékokat, például a fogkrémet és a fröccsenést a kozmetikai termékekből. Nedvesítsen meg egy vattacsomót vagy pamut kozmetikai párnát egy kis  alkohollal. Óvatosan súrolja meg a maradékot, hogy meglazuljon, és törölje le. Az alkohol nagyon hatékonyan távolítja el a hajlakk maradványait az üvegből. Ha napi egy percet szán a látható maradványok eltávolítására, akkor az általános heti tisztítás sokkal könnyebb és gyorsabb lesz.

  3. Kezdje a tetején

    Akár kereskedelmi üvegtisztítót, akár ecet / víz keveréket használ , mindig a tükör tetején kezdje el a tisztítást. Ha nem éri el a tükör tetejét, mindenképpen használjon létrát az esések megelőzésére. Permetezzen a tisztítószer könnyű permetét a tükör teteje közelében. Így a tükörben lefelé haladva minden csepegést le tud törölni időben. Szöszmentes mikroszálas kendővel törölje le a tükröt. Ha szükséges, permetezzen a megmaradt foltokra.

  4. Tipp

    Hajtsa be a mikroszálas kendőt egy negyedbe vagy egy kéz méretű csomagba. Ez több oldalt ad a tisztítás során. Ha szükséges, fordítsa a tiszta oldalra, ha a tükör kivételesen piszkos.


  5. Ellenőrizze a csíkokat

    Ha nem használt túl sok tisztítószert, akkor a tükörnek száraznak kell lennie, mire befejezi a tisztítást. Lépjen oldalra, és ellenőrizze, hogy nincsenek-e rajta csíkok. Ha néhány foltot lát, használjon tiszta, száraz mikroszálas kendőt, hogy a tükör végső csillogást kapjon.



  6. A dekoratív tükörkeretek tisztítása

    A tükrök körüli keretek tisztítása kissé bonyolultabb lehet, mint maga az üveg tisztítása. Számos keretet, különösen az antik aranyozott fát károsíthat a házi és kereskedelmi tükörtisztítók savas jellege. Figyelmet kell fordítani a tükröt körülvevő bármely keretre a tisztítási folyamat részeként.

  7. Kerülje a túlszórást

    Mivel a savas tisztítószerek károsíthatják a fát és néhány fémet, fontos, hogy megakadályozzuk a keretek felületére történő túlszórást. Ahelyett, hogy tisztítószer-permetet szórna közvetlenül a tükörre, permetezzen egy mikroszálas kendőre.

    1. Tisztítsa meg felülről

      Kezdje a tükör tetejénél, és tisztítsa meg a tisztítószerrel nedvesített mikroszálas kendővel. Ügyeljen a sarkokra, hogy megfelelően megtisztítsa őket.

    2. Porolja le a keretet

      Száraz mikroszálas kendővel vagy eldobható pororóval gondosan porolja le a keretet. Ha nem éri el a keret tetejét , használjon létrát. Egy új, puha ecset különösen hasznos a bonyolultan faragott keretek portalanításához.

    3. Ellenőrizze, hogy a keret nem tartalmaz-e foltokat

      Ellenőrizze, hogy a keretben nincs-e szennyeződés vagy folt, amelyet el kell távolítani. Ha olyan területet lát, amelyet meg kell tisztítani, ne használjon semmilyen vegyszert vagy súrolószert. Mártson be egy mikroszálas kendőt sima vízbe. Addig csavarja, amíg csak kissé nedves, és óvatosan törölje le a port a tükörkeretről.

    4. Ellenőrizze a csíkokat

      Miután befejezte a keret portalanítását, lépjen oldalra, és ellenőrizze, hogy a tükrön nincsenek-e csíkok. Ha látja, hogy a esetleg csíkok, foltok maradtak, használjon száraz mikroszálas kendőt, hogy a tükör végső csillogását megkapja.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A házi üvegtisztító elkészítésének helyes módja! Az ecet a csoda összetevője.

Az háztartási elektromos eszközök tisztítása és portalanítása