A házi üvegtisztító elkészítésének helyes módja! Az ecet a csoda összetevője.

 Készítsen saját üvegtisztítót olyan összetevőkből, amelyek valószínűleg már vannak a szekrényében. Nem kell nagy összegeket költenie egy olyan tisztítószerre, amely vegyszereket tartalmazhat, amelyek nem tetszenek önnek, és őszintén szólva  nem működnek jobban az ablakok tisztításában .

Miután átváltott a házi készítésű üvegtisztítóra, ugyanazt a spray-palackot újra és újra felhasználhatja, ahelyett, hogy minden egyes alkalommal új palackot vásárolna. A kevesebb ártalmatlanítás jobb a környezet számára, mint bármelyik "zöld" tisztítószer , amelyet megvásárolhat a boltban.

Készen áll a házi üvegtisztító kipróbálására? Kétféle módon készíthetjük el.

Ecetes üvegtisztító

Szükséged lesz:

  • 1 rész fehér ecet
  • 1 rész víz
  • Spray palack




Töltse fel a spray palackot egyenlő részre ecettel és vízzel. Ezután használja, mint bármelyik bolti üvegtisztítót. Ha inkább egy illatos spray-t szeretne, készíthet illatos ecetet .

Az ecet üvegtisztító használatának előnyei? Pénzt fog megtakarítani, és nem lesz erős vegyszer illat a lakásban. Ezenkívül hatékonyan eltávolítja az ujjlenyomatokat és egyéb szennyeződéseket, és nem hagy csíkokat.


Ecet és alkoholos üvegtisztító

Ez a tisztító gyorsan elpárolog, így nem hagy foltot, olcsó és  úgy működik, mint a legtöbb kereskedelmi üvegtisztító. 

Szüksége lesz:

  • 1 csésze  alkohol
  • 1 csésze víz
  • 1 evőkanál ecetet
  • Spray palack

Használjon tételenként egy csésze  alkoholt, egy csésze vizet és egy evőkanál ecetet. Töltse meg a permetező palackot, és használja üvegtisztítóként. Hűvös szekrényben, minden hőforrástól távol tárolandó, mert az alkohol miatt ez a keverék gyúlékony.

Üvegtisztító tipp

Használjon újságot papírtörlő vagy rongy helyett az üveg tisztításához. A csíkmentes ablakok titka. Ha nem fizet elő újságra, használjon reklám újságot.

Figyelmeztetések és óvintézkedések a tisztítószerek használatával kapcsolatban


Mindig jelölje meg a tisztább palackok tartalmát. Címkézze fel egyértelműen, nagy betűkkel az üvegben találhatóakkal. Az "Ecetes üvegtisztító" vagy "Az alkohol és az ecetes üvegtisztító" címkékkel. Szintén bölcs dolog hozzáadni a dátumot, amikor összekeveri az összetevőket. Ha nem ér el jó eredményeket, akkor ez a dátum megmondhatja, miért.

A tisztítószereket a főzési összetevőktől elkülönítve tárolja. 

Figyelem

Ne használja újra az üres tisztítópalackokat. Vásároljon új palackot az üvegtisztítóhoz. Az ecet és az alkohol egyaránt oldószerként működik, és felvesz minden egyéb vegyszer formulát, amelyek egy régi spray-palackban voltak, még ha kémiai végzettséggel is rendelkezik, bölcs dolog elkerülni a nem kívánt kémiai kölcsönhatásokat. Egy új, tiszta palackkal nem kell aggódnia a nem kívánt reakciók miatt. Az összes üvegtisztítót tartsa gyermekektől és háziállatoktól elzárva. Az összetevők irritálóak lehetnek, és az alkohol  gyúlékony.


Jó ablaktisztítást kívánunk!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az háztartási elektromos eszközök tisztítása és portalanítása

A tükör tisztítása